DE BEVERRUIMTE

 

Let op: de huisnummering in de straat is verwarrend: die gaat van 7 naar 1 een honderdtal meter verder is pas nummer 3

Met de fiets vanuit Leuven:  aan de tweesprong bij de Naamse Poort niet de Naamsesteenweg maar de Kardinaal Mercierlaan nemen. Gewoon blijven volgen, de lichten over, hier verandert ze van naam, Willem de Croylaan. De spoorweg overgaan en dan direct rechts de Oud-Heverlee straat volgen, ze verandert van naam en wordt de Fonteinstraat. Onder de brug van de autoweg blijf je volgen in de Fonteinstraat. Na ongeveer een kilometer is er rechts een  brug over de spoorweg. Neem die brug en sla onmiddellijk linksaf.  De Hazefonteinstraat gaat over in een zandweg, die volg je een driehonderdtal meter tot je bij een poort met nummer 3 komt, hier is de Beverruimte. (Let niet op de nummering in de Hazenfonteinstraat, want die verspringt onregelmatig.)

Je neemt in Leuven de trein naar Ottignies en bent op vijf minuten in het station van Oud-Heverlee (tweede halte), daar is het nog 10 minuten wandelen tot de Beverruimte. Als je uitstapt volg links de Bogaardenstraat.
– Bij droog weer kan je na 100 meter de zandweg langs het spoor volgen tot aan het tunneltje onder de spoorweg.
– Bij modderweer neem je de eerste straat links, Kerselarenlaan, die gaat over in een zandweg, die volg je tot het tunneltje onder de spoorweg Tunneltje onder door, dan heb je rechts de Hazenfonteinstraat. Een honderdtal meter verder zie je aan een groene poort nummer drie, daar is de Beverruimte. Je gaat de poort binnen en dan is de ingang rechts opzij van het huisje.

Je neemt bus 337 naar Waver en stapt af aan de halte Vaalbeekstraat. De tweed kruising is die met de Dorpsstraat.  Je gaat rechts richting de kerk en  dan links langs de kerkhofmuur, de Oude Pastoriestraat naar beneden. Die gaat links over in een voetweg (roze steentjes) die uitkomt bij een tunneltje onder de spoorweg. Tunneltje onder door, dan heb je rechts de Hazenfonteinstraat. Een honderdtal meter verder zie je aan een groene poort nummer drie, daar is de Beverruimte. Je gaat de poort binnen en dan is de ingang rechts opzij van het huisje. In het weekeinde rijden er weinig bussen.

De Beverruimte ligt in een natuurgebied. Daarom vragen we zo weinig mogelijk met de auto tot vlak bij de Beverruimte te rijden en te parkeren in het dorp (wegbeschrijving bus) of aan het station (wegbeschrijving trein). Wie toch met de auto tot ginds rijdt kan vanuit Leuven de wegbeschrijving voor de fietsers volgen. Je kan parkeren aan de brug over de spoorweg, dan is het nog vijf minuten wandelen. Wie slecht ter been is, kan aan de Beverruimte zelf parkeren.

 

 

PAARDEN VAN MIRADAL

De paarden van Miradal staan op de bosweides langs de Pragenstraat in Oud-Heverlee.Als je van Leuven komt en de Waversebaan neemt, kom je in Oud-Heverlee. Als je links een school ziet, draai je vlak na de school links in.Na een twintigtal meter kan je parkeren en wandel je verder, altijd rechtdoor tot je in het bos een bordje ‘paarden van Miradal’ ziet. Je kan ons daar vinden of op de weides rechts tegenover het bord. Neem mijn gsm-nummer, 0474 269 599, mee voor het geval je twijfelt. Annamaria