MIJN ZOON

       

oorsprong van het verhaal: gesprek, droomgids

Oerkinderen, noemt Aruna hen, wild, warm, eerlijk, ontembaar in hun hun energie, vaak zeer emotioneel intelligent en … ze kunnen zich niet schikken in regels en structuren die hen niet passen, nemen vaak het recht in eigen handen…
Sommigen vinden in de volwassenheid hun weg, velen raken gefrustreerd, ontwikkelen een anti-maatschappij houding en hun sprankelende levenslust verwordt tot een houding van verzet waarin ze vast lopen.
Aruna heeft er velen bij haar gehad, die oermensen.
En vaak ook ouders van oerkinderen wanneer hun kind op school niet aardt of drugs-en alcoholproblemen ontwikkelt in de adolescentie…

Een moeder komt bij haar. Wat houdt ze van haar zoon. Echt en ontembaar in alles wat hij doet… en hij ontspoort totaal als men hem in het maatschappelijk gareel dwingt. Het is een hele klus om zijn moeder te zijn. Vaak ontstaat er maatschappelijk oordeel op haar opvoeding, wordt ze verantwoordelijk gesteld voor zijn gedrag. Het doet haar pijn.
En dan krijgt ze een droom, die haar raakt tot in het diepste van haar ziel en haar bang maakt. Ze vreest dat ze balanceert op de grens tussen zin en waanzin.

In de droom ben ik eerst een ruige man, mij kleren zijn versleten en ik stap een berg op, ik moet over de besneeuwde top geraken. Uitgeput kom ik boven en verander in een adelaar, ik spreid mijn vleugels en zweef naar de aarde, op mijn rug draag ik een ei. En ik weet: ik ben geboren om mijn zoon zijn moeder te zijn.

“De beleving in de droom is zo echt dat hij grenst aan waanzin, hij blijft me achtervolgen. Hoe moet ik hier naar kijken? Wat is de symboliek?”
Ze oogt ontredderd.
“Als je nu eens gewoon aanneemt wat er gebeurt in de droom.”
“Dan ben ik eerst een ruige man en transformeer in een adelaar die een ei op zijn rug draagt en naar de aarde brengt om de moeder te worden van het jong dat uit het ei komt.”
“Kan je contact maken met de energie van de ruige man?”
“Het is een mooie, sterke, gehavende man, die de moed en de kracht heeft om hoge, besneeuwde bergtoppen te beklimmen.”
“Wat gebeurt er bij je als je dit zo verwoordt?”
“Ik vind het fijn om ook die mannelijke kracht te voelen en pijnlijk om zo gehavend te zijn.”
“In de droom transformeer je in een adelaar.”
Zij kijkt even onzeker, aarzelt om iets te zeggen.
Aruna knikt haar toe.
“Ja, het lijkt of de energie van de adelaar me transformeert in een vrouw zodat zijn jong een mens kan worden waar ik als moeder voor kan zorgen op aarde. Ik heb opgezocht dat de adelaar de vogel is die het hoogst kan vliegen en zo de verbinding maakt tussen hemel en aarde. En net als mijn zoon straalt hij onafhankelijkheid, schoonheid en kracht uit. Mijn zoon houdt van de bergen en het beklimmen van hoge toppen, hij reikt uit naar de hemel om van daaruit naar de wereld te overschouwen.”
“Zo krijg je een dubbele transformatie, van gehavende man in adelaar en van adelaar in moeder, en een transformatie van een adelaars ei in een mensenjong.”
De vrouw moet lachen en in het lachen distantieert ze zich van de droom.
Aruna blijft ernstig.
“Sluit even je ogen en neem je tijd om de droom als geheel is op jou te laten inwerken.”
Er ontstaat nu een gewijde stilte.
De vrouw opent haar ogen, ze stralen en tegelijkertijd is ze heel ingetogen:
“Ja, ik ben geboren om dit adelaarsjong te helpen om mens te zijn. En de kracht van de gehavende en krachtige man huist in mij. Het steunt me enorm en helpt om me niet te laten kwetsen door  maatschappelijke commentaar. Dank je wel.”
Aruna knikt en vraagt:
“De droom is zuiver en krachtig en zijn beelden. Mag ik hem vertellen in de opleiding Droomgids?”
“Jazeker, het is me een eer.”

Wanneer ze de droom inbrengt in haar opleiding oppert één van de cursisten:’ Is dit een reïncarnatie droom?’
‘Ja zo kan je er ook naar kijken. Maar let op hem daar niet in vast te zetten. De droomenergie werkt het sterkst door als je zijn mysterie bewaart.’