DROMEN OVER DE DODEN

Het begin en het einde van het fysieke leven is hoe langer hoe minder een natuurlijk gebeuren en speelt zich meer en meer af in een medisch kader. Het ligt niet meer in ‘Gods handen’. Dat roept vele vragen op o.a. hoe omgaan met het verlies van mijn geaborteerde kind, ingevroren embryo’s, wanneer mag ik gaan, is mijn leven klaar…?
Bewust omgaan met onze sterfelijkheid, ons levenseinde, verbindt ons met onze levensweg.

In de dag dromen over de doden krijgt dit sterven een extra dimensie.
Dromen over de doden brengen ons in contact met ‘de andere wereld’. Ontmoetingen met overledenen laten een diepe indruk na. Vaak weet de dromer dat zijn bezoeker reeds tot de wereld van de doden behoort, soms heerst hierover verwarring.
De dromer ervaart zijn droom steeds als werkelijk, daarom verkennen we de droom als een werkelijkheid op zich en nemen wat in de droom verschijnt voor waar aan. Bij deze werkwijze kan het contact met de doden zeer intens zijn. Nu eens zijn ze ons tot steun of een bron van diepe vreugde, dan weer confronteren ze ons met onverwerkte gevoelens, roepen op tot het nemen van verantwoordelijkheid en soms wekt de droomontmoeting een diep verdriet,….
We lopen het levenswiel en werken inzichten en technieken uit de droomanalyse, familieopstellingen, natuurbeleving.
Ook als je zelf geen droom hebt ben je welkom en kan je jouw thema’s rond leven en dood inbrengen. In elke droom schuilt immers een achtypische dynamiek die iedereen raakt.
We maken tevens contact met onze eigen sterfelijkheid, werken rond verbinden en ontbinden, eren en rouwen, en staan ook stil bij het kleinere afscheid bij scheiding, werkverlies…

Deelnemers: maximum vijf
Datum: 4 november 2023 van 9.30tot 12.30u
Bijdrage:
45 euro
Begeleiding: 
Annamaria